Kategorie

Pomysł na biznes w mieście Poznań – catering

Catering Poznań zyskuje coraz większą popularność w naszym kraju. Z cateringu korzystają przedsiębiorstwa, samorządy a nawet szkoły czy Klienci prywatni. Niektóre firmy cateringowe notują całkiem spore zyski za świadczone przez nich usługi. Nic więc dziwnego, że wielu potencjalnych biznesmenów bierze pod uwagę możliwość założenia firmy cateringowej. Musimy jednak ostrzec wszystkich tych, którzy nie posiadają żadnego doświadczenia w gastronomii. Prowadzenie restauracji czy też świadczenie usług cateringowych to tak naprawdę ciężki kawałek chleba. Prowadzenie firmy cateringowej można zacząć od otworzenia małego punktu gastronomicznego oferującego tanie obiady oraz kanapki. Nie polecamy od razu oferować swe usługi w zakresie organizacji dużych bankietów i eventów. Na początku najlepiej postawić na Klientów regionalnych. Z czasem gdy interes się lepiej rozwinie można pomyśleć o poszerzeniu oferty.

Catering- w jaki sposób uzyskać największe zyski w Poznaniu?

Wbrew pozorom to nie obsługa wesel, bankietów czy dużych eventów może przynieść największy zysk. Sporo zyskają bowiem Ci, którzy zdecydują się świadczyć drobny catering. Błędem jest otwieranie punktu gastronomicznego bez dokładnego zapoznania się ze specyfiką potencjalnego rynku, bez zapoznania się z zapotrzebowaniem potencjalnych Klientów. Na początku warto więc przeprowadzić ankietę wśród spotkanych ludzi na ulicy gdzie chcielibyśmy otworzyć catering Poznań. Spore szanse na rozwój mają te przedsiębiorstwa, które znajdują się w dużych biurowcach. Oferta cateringowa powinna być jak najbardziej rozbudowana i zróżnicowana. Nie można ignorować aktualnie obowiązujących trendów. W chwili obecnej największym powodzeniem cieszy się zdrowa żywność. Jeśli więc sprzedajemy kanapki to powinniśmy oferować nie tylko różnorodne dodatki ale również kanapki na bazie różnego pieczywa. Jeśli chcemy sprzedawać zdrową żywność to pieczywo powinno być pełnoziarniste. Dobrze jest zainwestować w weleganckie opakowanie z danami adresowymi firmy cateringowej.

Catering Poznań

Oferta cateringu powinna być jak najbardziej uczciwa. Jeśli chcemy zdobyć nowych Klientów musimy postawić na wysoką jakość sprzedawanych produktów. Jedzenie powinno się składać wyłącznie ze świeżych i sprawdzonych składników. Firma cateringowa ma też sporą konkurencję. Właściciel oferujący catering Poznań powinien postawić więc na reklamę. Potencjalnych Klientów najlepiej szukać w dużych biurowcach, szkołach bądź szpitalach. Reklamować firmę cateringową można w sposób tradycyjny poprzez rozdawanie ulotek. W chwili obecnej o wiele większy efekt daje reklama w internecie. Dla firmy cateringowej najlepszym wyjściem jest reklama w wyszukiwarce za pomocą tak zwanego pozycjonowania. Ci, którzy decydują się na prowadzenie przedsiębiorstwa cateringowego muszą być przygotowani na konieczność poniesienia sporych kosztów inwestycyjnych. Zakup sprzętu, zatrudnienie pracowników, reklama wszystko to sporo kosztuje. Na start potrzeba co najmniej kilkadziesiąt tysięcy złotych.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *