Kategorie

Jak przygotować stół na wesele?

Catering na wesele to prawdziwy problem dla młodej pary. Wiele firm proponuje wystrój stołów i potrawy, które są jednak dość kosztowne, a poza tym nie muszą odpowiadać gościom. Młoda para powinna pamiętać, że jadłospis powinien być dopasowany do gustu wszystkich, zgromadzonych gości, także tych starszych. Decydując się na organizację przyjęcia weselnego w restauracji czy weselnej sali, powinno się postawić na potrawy uniwersalne, znane, a przede wszystkim zdrowe. Do takich dań z całą pewnością zalicza się barszcz czerwony oraz rosół. Pierwsza z zup, zawiera w sobie mnóstwo żelaza, witamin i substancji wspierających naszą odporność. Rosół natomiast jest przygotowywane w trakcie przeziębienia czy grypy. Na stole powinny znaleźć się także owoce, sałatki warzywne oraz potrawy mięsne. Jeśli mamy wśród listy gości wiele osób starszych, powinno zrezygnować się z twardych posiłków i ciężkostrawnych. Przy wyborze tortu weselnego, należy się kierować nie tylko jego wyglądem, ale także tym, czy nie zawiera w sobie zbyt wiele cukru.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *